auto voor

Over de Renault Captur.

De auto waarin je gaat rijden, is de Renault Captur. Dit is de nieuwe zogeheten ’urban crossover’ van Renault: de Captur is een MPV, SUV en hatchback in één. De Captur biedt de ruimte en het comfort van een MPV, de robuuste eigenschappen van een SUV én de compacte afmetingen en sportieve prestaties van een hatchback. Dus welke auto je na het halen van je rijbewijs ook gaat rijden, dankzij de veelzijdige Captur ben je perfect voorbereid.

De Renault Captur is een opvallende verschijning met zijn gespierde carrosserie, fraaie lichtmetalen wielen en diverse, in het oog springende accenten. De stoere grille, de luchtinlaten met LED-verlichting, de brede wielkasten, de forse achterbumper en de geïntegreerde dakspoiler maken de Captur een auto waarin je gezien mag worden.

Ideale zithouding

Door de wat hogere instap klim je snel aan boord. Eenmaal achter het stuur vind je dankzij de riante verstelmogelijkheden van de stoel en het stuurwiel heel snel en makkelijk de ideale zithouding, ongeacht je lengte. De bestuurdersstoel is in hoogte verstelbaar over 70 mm, het stuur is zowel in hoogte als in diepte verstelbaar. De stoelen zijn, zoals het een Franse auto betaamt, heerlijk comfortabel, maar zijn tegelijkertijd sportief gevormd en bieden dus genoeg zijdelingse steun. Het interieur is heel overzichtelijk, zodat je snel alle bedieningsinstrumenten blindelings vindt en je je direct thuis voelt.

Startknop

De motor wordt gestart met een startknop. De Renault Captur lesauto is uitgerust met een krachtige maar zuinige turbodieselmotor. Deze zogeheten ENERGY-motor maakt gebruik van technieken die Renault ontwikkeld heeft in de Formule 1. Dankzij die slimme techniek, een combinatie van downsizing met een turbocompressor, is de Captur één van de zuinigste auto’s in zijn klasse. Toch biedt de compacte 1.5 viercilinder met 90 pk veel rijplezier. De stille ENERGY dCi 90 turbodiesel levert bij lage toerentallen al volop trekkracht, zodat hij zich heerlijk soepel en voorspelbaar laat rijden.

Stop & Start systeem

In de Captur kun je kennismaken met een zogeheten Stop & Start systeem, iets waar steeds meer auto’s mee uitgerust zijn. Sta je stil, bijvoorbeeld voor het stoplicht, dan slaat de motor automatisch af. Zodra je weer wilt gaan rijden, start de motor vanzelf. Waar je niets van merkt, is het regeneratief remsysteem. Dit zorgt ervoor dat energie, die opgewekt wordt tijdens het remmen of het laten uitrollen van de auto, opgeslagen wordt. Ook dit maakt de auto zuiniger en zal in de toekomst in steeds meer auto’s te vinden zijn.

Dynamisch rijgedrag

Eenmaal onderweg zul je volop kunnen genieten van het dynamisch rijgedrag dat de Captur biedt. Renault is erin geslaagd een perfecte mix te vinden tussen veiligheid, comfort en een sportief weggedrag. De auto laat zich met veel gevoel en nauwkeurig besturen. Door het uitgekiende onderstel helt de Captur in bochten nauwelijks over, daardoor heb je altijd een optimaal contact met het wegdek en voel je wat de auto doet. Toch is de Renault soepel geveerd, zodat elke rit comfortabel verloopt.

Veiligheid

De Renault Captur is één van de veiligste auto’s in zijn klasse. Hij beschikt bijvoorbeeld over een versterkte constructie, airbags, zij-airbags voor hoofd en lichaam, gordels met gordelspanners, anti-whiplash hoofdsteunen, een noodstopbekrachtiging, ABS, de nieuwste generatie Elektronische Stabiliteitscontrole ESC en een Roll-over module, die in extreme situaties voorkomt dat de auto omslaat. De Hill-start assist voorkomt dat de Captur achteruit rolt wanneer je op een helling je voet van het rempedaal haalt.

Kortom, de Renault Captur geeft je de mogelijkheid kennis te maken met alle moderne technieken waarmee je nu en in de nabije toekomst te maken zult krijgen. En omdat het een crossover is en dus de eigenschappen van meerdere auto’s combineert, zul je na het behalen van je rijbewijs niet voor verrassingen komen te staan. Met de Captur kun je elke auto aan!